От Белия дом обявиха, че президентът на Русия не е наясно какво

...
От Белия дом обявиха, че президентът на Русия не е наясно какво
Коментари Харесай

Белият дом: Съветниците на Путин ги е страх да му кажат колко зле върви войната в Украйна

От Белия дом оповестиха, че президентът на Русия не е наясно какво тъкмо се случва с войната и разкриха коя е повода за това.

Руският президент Владимир Путин е бил измамен от съветници, които са прекомерно изплашени да му кажат какъв брой зле върви войната в Украйна и какъв брой нездравословни са западните наказания, оповестиха представители на Белия дом и европейски дипломати, представени от Ройтерс.

Нашествието на Русия в южния ѝ комшия, почнало на 24 февруари, беше спряно на доста фронтове поради твърдата опозиция на украинските сили, които си върнаха територии, макар че цивилни са блокирани в обсадени градове.

„ Имаме информация, че Путин е бил измамен от съветската войска, което е довело до трайно напрежение сред него и военните му ръководители “, разяснява Кейт Бедингфийлд, шеф на връзките в Белия дом, по време на конференция.

“Смятаме, че Путин е бил погрешно осведомен от съветниците си за това какъв брой зле се показва съветската войска и какъв брой осакатена е съветската стопанска система от глобите, защото високопоставените му съветници са прекомерно изплашени, с цел да му кажат истината “, добави тя.

Съединени американски щати оповестяват информацията в този момент, с цел да покажат, че „ това е стратегическа неточност за Русия “, означи Бедингфийлд, написа investor.bg.

Решението на Вашингтон да разгласи разследваща информация отразява следвана тактика преди началото на войната. В този случай това също по този начин може да усложни сметките на Путин съобщи втори американски представител и добави: “Това е евентуално потребно. Дали демонстрира разкол в редиците? Това може да накара Путин да премисли на кого да се доверява “.

Високопоставен европейски посланик съобщи, че американската оценка е в унисон с мисленето на европейците. „ Путин мислеше, че нещата вървят по-добре, в сравнение с са в реалност. Това е казусът, когато си заобиколен от „ послушковци “ или седиш с тях единствено в края на доста дълга маса “, добави дипломатът.

Руски наборници са били известени, че вземат участие във военни учения, само че трябвало да подпишат документ преди нашествието, разширяващ отговорностите им, обявиха двама европейски дипломати.

“Те са били подведени, зле подготвени и по-късно са пристигнали, с цел да видят по какъв начин възрастни украински дами, които може да са им баби, им крещят да си отидат вкъщи “, добави единият от дипломатите.

За момента няма индикации, че обстановката може да провокира протест измежду съветската войска, само че тя е „ невиждана “, а западните сили „ се надяват, че недоволните хора ще проговорят “, съобщи високопоставеният европейски посланик.

Руските сили бомбардираха покрайнините на столицата Киев и обсадения град Чернигов в Северна Украйна в сряда, ден откакто Русия даде обещание да ограничи военните си дейности в двата града. Според Запада това е тактичност за прегрупиране на понеслите тежки загуби съветски сили.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР